Още преди началото на сериала "Стъклен дом” актьорът Калин Врачански вече се беше превърнал в любимец на зрителите. Особено на женската част от аудиторията, която моментално го провъзгласи за "секссимвол”. Само три седмици след премиерата на сериала в ефира на bTV Калин е истинска сензация, но споделя, че лично не се е сблъскал с истерията на фенките и все пак започва да свиква с идеята, че е доста популярен сред жените.

Всички дами, пък и господата, които харесват Калин Врачански, трябва да знаят, че могат да видят любимеца си на живо в Театър "София”, където актьорът играе в постановката "Електра”. Първата премиера на спектакъла беше снощи, а тази вечер е втората, за която все още имате шанс да се сдобиете с билети.

Междувременно снимките за "Стъклен дом” продължават с пълна сила. Врачански споделя, че въпреки многото ангажименти (играе и в постановка в Народния театър), работата не му тежи. "Не мисля, че за българските актьори е трудно, защото такава е практиката. Тази вечер играеш в едно, другата в друго”, смята актьорът.

Той сподели, че връзката му с театъра започва отдавна, още докато живее в Роман, където участва в театрална трупа. След това "някак си естествено” кандидатства в НАТФИС и е приет още от първия път в класа на Здравко Митков.

Въпреки първоначалния късмет (който разбира се е подплатен с талант), Калин изминава доста път докато го застигне славата. След Академията отива в казарма, след това в кърджалийския театър, където работи около 5 години. Чак след това идва работата в Театър "София” и кастингът за "Стъклен дом”, за да се стигне до "секссимвола”.

Актьорът споделя, че създателите на "Стъклен дом” първоначално са имали предвид той да изиграе друг герой от сериала, но Калин не знае точно кой. В крайна сметка го харесват за ролята на Камен, което път му дава възможност да играе със Стефан Данаилов. "Беше много приятно”, споделя Калин и разказва, че се е срещал и по други поводи с големия български актьор и е впечатлен от работата с него.

За съжаление на всички свои почитателки, Калин сподели, че има жена до себе си. "Много готина. Тази година завършва академията и се надявам да се занимава с това, което иска – театър кино. Казвам й всичко, през което аз съм минал и се надявам да ме послуша. За жените мисля, че е по-трудно отколкото за мъжете. Конкуренцията е много по-голяма”, смята Врачански.

Гледайте Калин Врачански в ролята на Камен в най-новия български сериал "Стъклен дом” – всяка неделя от 20:00 часа само по bTV!