Франсис Форд Копола представи сцени от бъдещия си триизмерен филм "Twixt" пред публиката на изложението за научна фантастика и комикси "Комик-кон" в Сан Диего, съобщи Асошиейтед прес.

Режисьорът се надява, че появата на филма по екраните ще е предшествена от национално турне, по време на което ще бъдат представени различни версии на "Twixt".

Копола поясни, че дигиталните технологии му позволяват да добавя сцени с по-дълго или по-късо времетраене, да променя действието и музикалното оформление в зависимост от реакциите на публиката по време на прожекцията.

"Ако зрителите са склонни да проследят нещо различно от основното действие, тогава ще е добре да им го предложиш, но ако са нетърпеливи и искат бързо да видят как ще се развият нещата, трябва да задоволиш желанието им", заяви Копола. "Режисьори често са присъствали на прожекции на свои филми, при които интересът на зрителите намалява. В такива случаи режисьорите се чувстват задължени да кажат - "Хубавата част от филма скоро ще дойде". Благодарение на новите технологии това може веднага да се направи."

"Twixt " е с участието на Вал Килмър, Ел Фанинг и Бен Чаплин.