След известно забавяне печатането на бюлетините за местните избори започна. Според изборния кодекс печатниците навсякъде трябваше да започнат работа още миналия четвъртък, но указанията на ЦИК няколко пъти се промениха, за да могат печатниците технически да изпълнят изискванията и да отпечатат бюлетините.

Забавяне обаче може да има при отпечатването на бюлетините за президентския вот, които все още не са започнали да се печатат.

В някои области, като Добрич например, бюлетините вече са почти готови. Според поръчката само за първия тур на местните избори там трябва да бъдат отпечатани 425 000 броя бюлетини.

Най-дългата бюлетина за общински съветници ще бъде 1,40 метра. Според говорителя на Централната избирателна комисия печатниците ще се справят. За да бъде запазена тайната на вота, бюлетините имат и специални полиграфически защити, които ще станат ясни в деня на изборите.

От Централната избирателна комисия гарантираха, че няма опасност заради дебелата хартия на бюлетините, урните да се препълнят още през деня. Общинските администрации са осигурили допълнителни кутии.

В София бюлетината за общински съветници е дълга 921 милиметра, а за кметовете - 768 милиметра.

Според Марин Несторов, който е управител на една от ангажираните печатници, бюлетините за местния вот ще бъдат готови минимум 5 дни преди изборния ден.