Пореден инцидент със самолет на ниско тарифна авиокомпания. Пилот на самолет на Уиз Еър, изпълняващ полет от Мадрид за София, късно снощи хвърли в ужас 133-мата пасажери на борда. Подробностите от Димитър Анестев, който е на летище София:

Докато набирал скорост за излитане от летището в Мадрид, пилотът внезапно решил да прекрати издигането и спрял рязко.

Пътниците се прибраха благополучно преди около час и половина след близо 14 часа закъснение. Майки с малки деца и млади хора прекараха нощта на летището в Мадрид.

Малко след полунощ българско време самолет Еърбъс на Уиз Еър трябва да излети от Мадрид за София. Машината вече е на пистата. Докато набира нужната скорост за излитане, точно в този момент пилотът получава индикация в кокпита за проблем с налягането на две от гумите. Капитанът решава да прекрати полета незабавно. Машината спряла рязко, разказват пасажерите.

Пасажерите така и не научават от екипажа какво точно се е случило. Те са свалени от самолета и обратно съпроводени в транзитната зала на летището в Мадрид с обяснението че полетът ще се забави за няколко минути. 133-мата пътници обаче се налага да чакат на летището около 14 часа. Авиокомпанията е осигурила храни и напитки, но не ги е настанила в хотел.

На 1 май самолет на същата авиокомпания спука гуми при кацане на летище София. Заради този извънреден случай столичната аерогара беше затворена за около два часа.

От пресслужбата на авиокомпанията обясниха, че пилотът снощи се е придържал към всички процедури за сигурност. Той сам е поискал гумите на самолета да бъдат сменени. Това е и причината за голямото забавяне на полета.

Специализираното звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство веднага е уведомено за този случай.