Цикълът "Музиката на Америка“ се завръща с второ издание! Първият от поредицата концерти от цикъла е на 3 февруари 2012 година от 19.30ч. в обновената зала "България". Той ще бъде посветен на Златния век на холивудската филмова музика, като Classic FM М-Тел оркестър ще представи за първи път на българска сцена в оригинал музика от филмите "Отнесени от вихъра", "Спартак", "Бен Хур", "Тарас Булба" и "Лаура".

За любителите на филмовата музика програмата включва още и сюита с най-популярните филмови мелодии, създадени от Джеймс Хорнър. Публиката ще чуе и три песни от известния филм "Сам вкъщи" със специалното участие на хора на Classic FM радио.

Гост-диригент за концерта е американецът Джон Маклафлин Уилямс, който българската публика познава от миналогодишната програма на "Музиката на Америка". Интересното е, че тази година носителят на Грами ще се изяви и като солист с цигулковото соло от "Списъкът на Шиндлер".

Тази година цикълът "Музиката на Америка" включва 7 концерта от февруари до юни 2012 г. Програмата включва концерт с цигуларя Шломо Минц, който отново ще излезе на българска сцена като диригент и солист, три концерта под надслов "Любими виртуози и нови звезди" с пианистите Людмил Ангелов и Георги Черкин и българските цигулари Мила Георгиева, Димитър Иванов и Симеон Симеонов, като заедно с тях на сцената ще дебютират три деца, възпитаници на Национално музикално училище "Любомир Пипков".

През април предстои концертът "Hello, Broadway!", с откъси от известни мюзикъли и солисти Орлин Горанов и Олга Михайлова – Динова. Цикълът ще завърши през юни с клавирно дуо Аглика Генова – Любен Димитров, които ще представят концерта "Америка за двама".

Продажбата на абонаменти карти приключва на 23 декември (петък), а индивидуални билети за първия концерт от цикъла "Музиката на Америка" ще могат да бъдат закупени на 4 януари на касата на „Кантус Фирмус” в НДК и онлайн на www.ticketsbg.com. Цените на абонаментните карти са от 65 до 218 лева, а на билетите – от 10 до 35 лева.

Цикълът "Музиката на Америка" се организира от "Кантус Фирмус“ съвместно с фондация "Америка за България" със съдействието на радио Classic FM.