На сайта btv.bg под темата, в която попитахме потребителите дали са доволни от мобилните си оператори, коментарите са вече близо 400. Огромната част от коментиращите изразяват своето недоволството и задават въпроси за най-различни търговски практики и трикове на операторите.

Коментар по темата направи в студиото на "Тази сутрин" Янаки Ганчев, председател на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги. Асоциацията призовава всички, които не са доволни от услугите на мобилните оператори, да протестират всеки месец.   

"Всички постъпили сигнали от потребителите на мобилните оператори сме ги групирали в 11 точки, които са обект на нашата петиция. На 20 януари, при първия протест, тя беше връчена на министър-председателя, на председателя Народното събрание, на председателя на Европейския парламент и на г-н Барозу", заяви Янаки Ганчев.  

Той обяви, че следващият протест ще е на 20 февруари пред Народния театър. По думите му протестите ще бъдат тематични. "Предишният беше за отпадане на автоматичното преподписване на договорите, сега ще е за преносимостта и смяната на мобилен оператор", каза Ганчев.

Той добави, че въпреки обявените намерения от страна на Комисията за регулиране на съобщенията за отпадане на автоматичното преподписване на договорите, то все още съществува.

"След нашата пресконференция на 17 януари председателят на КРС събра тримата шефове на мобилните оператори и беше проведен разговор как щели да отпаднат условията за автоматично подовяване на договорите. Нито са отпаднали, нито вярваме, че ще отпаднат", категоричен е Ганчев.