10 036 броя контрабандни парфюми от 54 различни световноизвестни търговски марки задържаха днес митническите инспектори в Лесово. Контрабандната ратка е открита при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция ТИР марка „Волво” с румънска регистрация. Камионът е пътувал от Турция за Румъния през България. Парфюмите са били укрити в специално изработени тайници в долната част на каросерията и в кабината на шофьора. От тайниците са иззети общо 10 036 броя парфюми в разфасовки от 35 милилитра на стойност над 300 000 лева. Задържаните парфюми носят защитените марки „Versace”, „Kenzo”, „Escada”, „Boss”, „Nina Ricci”, „Lacoste”, „Lancome”, „Giorgio Armani”, „Dior”, „Chanel”,  „Givenchy”, „Bulgary” и др.

Срещу шофьора на камиона - 42-годишен румънски гражданин с инициали N.J. от гр. Букурещ е съставен акт за нарушение на Закона за митниците и случаят е предаден на компетентните органи от полицията и прокуратурата. В изпълнение на изискванията на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения, Митница Бургас ще  информира за случая и официалните правопритежатежатели на съответните търговски марки парфюми.

Това е четвърти случай на задържан от митническите инспектори в Лесово ТИР с укрити контрабандни парфюми. Общо 88 902 броя контрабандни маркови парфюми на стойност над 8 млн.лв. са иззети от митничарите в Лесово през последните месеци.