Още двама пловдивчани са задържани при операцията на ГДБОП в Пловдив и Варна срещу неутрализиране на престъпна група за използване на информация за съдържанието на платежни инструменти и изготвяне на фалшиви кредитни и разплащателни карти. Това съобщи МВР. Акцията започна на 22 май, когато във Варна бяха задържани четирима души. В Пловдив вчера са задържани още двама.

При претърсвания на осем адреса в града са открити голям брой "пълначи" на кредитни карти, микрокамера, два принтера за полагане на данни и цветове върху магнитни карти, 89 пластмасови карти с магнитни ленти, 12 компютъра, компактдискове и преносими памети с лични данни и информации за банкови сметки.

Намерени са множество бележки от терминали за транзакции, платежни бележки за получени пари чрез компания, която извършва преводи, бордера от различни банки, в повечето случаи за суми от 2500 евро, документи за обмен на валута.

Полицаите са попаднали и на множество мобилни телефони и карти за тях, 11 преносими компютъра, 15 камери и фотоапарати, 200 автокасетофона, три телевизора, пет лазерни принтера и други предмети, закупени от търговската мрежа с фалшивите кредитни и дебитни карти.  

Всички задържани остават в ареста за 72 часа. Материалите по случая са предадени на Окръжната прокуратура в Пловдив.