Мъж загина, а още един е тежко ранен след катастрофа между снегорин и влак в София. Шофьорът на камиона е загинал, а машинистът е тежко ранен. Катастрофата стана рано тази сутрин. Повече по темата от Петър Станчев.

В 4.30 часа сутринта снегорин преминава през прелеза в квартал "Левски". Според очевидци, той е минал, заобикаляйки спуснатите бариери. Жители на квартала казват, че това не се случва за първи път.

Върху преминаващия снегорин с висока скорост връхлита локомотив.

Останките от шасито на блъснатия снегорин са останали под локомотива. Ударът е бил толкова силен, че локомотивът буквално е разцепил на две камиона.

На място загива шофьорът на снегорина. Ранен е и екипажът на локомотива. Помощник-машинистът е откаран в "Пирогов" с леки наранявания и по-късно е бил изписан. По-тежко ранен е другият машинист, който в момента е в реанимацията на Военномедицинската академия, където лекарите се борят за живота му.

Пострадалият е с тежко нараняване в гръдната и коремната област, с контузионен бял дроб, с разкъсване на черния дроб и тазовия пръстен, с нарушаване на целостта на голям ретроперитонеален кръвоносен съд и голям ретроперитонеален хематом.