Най-рано до месец ще стане известна самоличността на хората, загинали при експлозията на жилищна сграда в белгийския град Лиеж, прогнозира за bTV говорителят на Министерство на външните работи Драговест Горанов.

Взета е ДНК проба от роднини на една от загиналите, за която се предполага, че е българка. Същата процедура ще бъде повторена и у нас с близки на още трима души.

След експлозията на 27 януари бяха открити части от телата на 12 души. До момента са идентифицирани само шестима.

Главният прокурор на Лиеж Даниел Рейндер уточни за bTV, че търсенето на тела под рухналата сграда ще продължи до края на седмицата. Пред нея пострадалите българи са потвърдили, че в сградата е имало и други наши сънародници.

"Сред 20-те ранени, откарани в болница, имаше две жени от български произход, които също бяха лекувани. От тях научихме за присъствието на други българи в сградата на "Леополд" 18. До този момент обаче нямам потвърждение за самоличността им от криминолозите. Предстои да бъдат идентифицирани още седем тела и за момента не мога да кажа дали сред тях има българи", каза Даниел Рейндер, главен прокурор на Лиеж.