Есенните температури дойдоха у нас рязко. След седмици с лятно време, захлаждането започна тази сутрин от запад на изток. Това предизвика уникални контрасти в двата края на България. Слънцето в София се скри зад облаците още сутринта и температурите паднаха рязко. Хората започнаха да вадят зимните дрехи. Малко след обяд заваля и дъжд. В същото време на плажа в Бургас десетки туристи събираха тен и без никакво притеснение се хвърляха в морето в един последните топли дни.

Докато на морето и днес си плажуваха при около 30 градуса, в Западна България валя студен есенен дъжд. В неделя пък ще се събудим със сняг - в планините. От 30 градуса до вчера, рязко и със замах днес те се понижиха на 15.

В Драгоман през целия ден не стана повече от 9, в София следобед беше около 10 градуса. С повече от 15 градуса паднаха температурите, за няма и денонощие. А в неделя ще е още по-студено. Сутринта по високите полета ще е около 4-5, а и следобед няма да се затопли много.  

Код "жълто" за обилни валежи утре имаме обявен за цялата страна, а предупреждение за силни ветрове е в сила предимно за северните и източни райони.