Продължава издирването на етиопския самолет, катастрофирал край бреговете на Ливан. Към мястото на трагедията е тръгнал специално оборудван кораб на ВМС на САЩ, на който има водолази, които ще могат да работят и през нощта, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки ливанския министър на отбраната Елиас Мур. От Франция е пристигнал самолет "Атлантик", чийто екипаж се е включил в издирването на самолета и в спасителните операции.
    
Ливанските ВМС заявиха, че въпреки бурното море моряците от международната флотилия, която патрулира край бреговете на Ливан, ще продължат да търсят оцелели, макар че е малко вероятно някой да е останал жив.
    
Засега са намерени телата на 34 от 90-те души, пътници и екипаж, намирали се на борда. Труповете е трудно да бъдат идентифицирани, защото от разхерметизирането на самолета и удара във водата те са много деформирани.
        
Като основна версия за причината на трагедията се очертава лошото време - силната буря, каза министърът на отбраната на Ливан, цитиран от Франс прес. Малко след катастрофата ливанските власти изключиха възможността за терористичен акт.
    
Боингът 737-800 на "Етиопиън еърлайнс" се разби малко след като излетя от Бейрут за Адис Абеба. Според очевидци самолетът се е разцепил във въздуха и е паднал в морето, избухвайки в огнено кълбо.
    
45 от пътниците са били ливанци, 22 - етиопци и двама британци. Имало е и граждани на Канада, Русия, Франция, Сирия и Турция. На борда е била и съпругата на френския посланик в Ливан Марла Пиетон.  
    
Ливанското правителство обяви ден на траур в памет на жертвите от катастрофата. Премиерът Саад Харири посети летището, за да се срещне с близки на пътниците, които чакаха новини за оцелели.

Някои от близките изразиха негодувание, че е било дадено разрешение за излитане на самолета при лошите метеорологични условия.