Четирима души пострадаха при пожар в столична печатница. Какви са причините за инцидента и какво е състоянието на пострадалите, разказва Кристина Владимирова.

Пожарът се разразява в помещение на фирма за ситопечат. Офисът на Михаил Илков се намира под мястото, от което е тръгнал огънят. Разказва, че малко преди четири часа следобед всички в помещението усещат задушлива миризма. Веднага излизат навън и виждат, че горният етаж е обхванат от пламъци.

"Над нас се чупеха дограми, излизаше пушек, тежка миризма на химикали и се чуваше, от време на време, избухване на бутилки със запалителна течност или разтворител - нещо такова", разказва Михаил Илков.

Избухването на бутилки насочва и пожарникарите към причината за инцидента. Инспектор Пламен Тенев казва, че огънят е тръгнал от разлята бутилка с кореселин, поставена близо до включен електроуред. Пожарните пристигат десетина минути след началото на инцидента.

"До пристигането, той се е разразил бързо, тъй като в това помещение се намират много лесно запалими материали и наличието на кероселин, което е дало силата всъщност", смята инспектор Пламен Тенев от Столичната пожарна.

Пострадалите при пожара четирима души са настанени в "Пирогов".

"Двама от тях са с ограничени малки изгаряния, които не представляват опасност за живота на пострадалите. За съжаление другите двама са с по-сериозни и тежки изгаряния - единият е с 25% изгаряне, другият с 80% изгаряне. Тревожно е състоянието най-много на Светослав. 80% са наистина сериозно изгаряне. Малко са спасените болни с такъв процент изгаряне", обясни проф. Огнян Хаджийски - началник на Секция по изгарянията и пластична хирургия.  
 
Лекарите казват още, че състоянието на пострадалите е усложнено, заради вдишаните токсични газове.