Десетина смачкани автомобила, материални щети за стотици левове, но за щастие без жертви. Така завърши среднощна катастрофа в София. Автомобил с десен волан помете колите, паркирани пред блоковете на столичния булевард "Вардар".

Сега за собствениците остава въпросът кой ще плати за тези щети. Някои от тях нямат дори задължителната застраховка "Гражданска отговорност", други - заради липса на паркинги са оставили колите си в нарушение.

Ще се наложи ли да платят от джоба си? - ето успокоението на застрахователите

"В този случай увредените лица трябва да се обърнат към Националното бюро на българските автомобилни застрахователи. Трябва да си вземат протокола от КАТ, а този акт да отидат в НББАЗ, там ще им кажат кой е застрахователя на автомобила, който е причинил ПТП-то, но така или иначе те ще си получат обезщетението", обясни Огнян Пенев, председател на Асоциация на българските застрахователи.

"За тази кола не ми дават протокола, от КАТ не ми дават протокола, викат "за тая кола ще платиш глоба, 400 лева", ма никога, тя тази жигула струва 300 лева", оплака се един от потърпевшите.