Улично куче, ползвано за пазач, нападна млада жена в Шумен. Тя се опитвала да изтегли пари от банкомат в двора на учебно заведение в града.

Стоянка Томова живее близо до сградата на Педагогическия факултет на Шуменския университет и често ползва банкомата на учебното заведение. В празничните дни опитала да изтегли пари, но била нападната.

"Кучето, което се води на ВПИ-то се спусна върху краката ми и започна да ме хапе…по прасеца на единия крак и малко по-надолу почти до глезена на другия", разказва жената.

Сградите на учебното заведение се пазят по договор от въоръжена охрана, която станала свидетел на инцидента, но по никакъв начин не се намесила.

"Не мога да ви отговарям за действията на моите колеги. Аз лично кучето не го пускам и когато ми остане храна му давам", каза Младен от въоръжената охрана.

От ръководството на висшето училище не знаеха за инцидента, както и за това, че охранителите отглеждат куче-нападетел в двора на факултета. Дежурните на тел. 112 и в полицията също останали безучастни на подадения сигнал.

Това не е единственият инцидент с куче в Шумен. Случаите зачестиха. Факт е и първото спечелено дело в града от пострадал шуменец, който осъди общината заради безхаберното отношение към уличните кучета. Стоянка Томова и съпругът й също обмислят да заведат дело заради инцидента.