В новогодишната нощ 11 пациенти са приети в института за спешна помощ "Пирогов". Четирима са пострадалите от пиратки, а двама от тежки побои. С травма на главата и мозъчно сътресение е и 25-годишен младеж, който бил ударен с халба по главата в столично заведение.

В Плевенската болница в новогодишната нощ са приети шестима тийнейджъри с алкохолно отравяне. Децата са на възраст между 15 и 18 години. Четирима от тях са постъпили в болницата в безсъзнание.

Мартин Василев посрещал Новата година на домашен купон с приятели. Пил е много и различни видове алкохол.

Алкохолният коктейл е стигнал Мартин да попадне около 4 сутринта в токсикологията. Като него са още четири момчета, които също са празнували в домашна обстановка с приятели. Докарани са в болницата в много тежко състояние.

"Всички бяха с катетри, имаше в стопор, това е почти в безсъзнание, неориентирани", обясни дежурната сестра в клиниката по токсикология към УМБАЛ Плевен, Поля Янкова.

След стомашни промивки, системи, кислород и лекарства, сега Мартин и останалите момчета са добре. Лекарите в токсикологията не помнят досега за една нощ да са имали толкова много пациенти с алкохолни отравяния. Всички момчета са приети след като са смесили алкохола или са пили без да се хранят. Пациентите ще останат в болницата поне още два дни.