Президентът Георги Първанов не присъства на дебатите в Народното събрание по искането за отстраняването му. Утре той ще се срещне с Инициативния комитет, който организира подписка в негова защита. Стефан Данаилов обяви, че вече са събрани 110 хиляди подписа в подкрепа на държавния глава. Подписката тече в цялата страна.

В кулоарите на парламента Стефан Данаилов показа събраните до момента подписи. Във Варна за два дни подкрепата си за президента Първанов са дали над хиляда души

"В крайна сметка президента е избран с директен вот на над два милиона души и нека да оставим народа да е този, който ще каже дали трябва или не трябва това нещо да се случва", каза Александър Калчев, организатор.

В Пловдив до вчера близо 5 000 души са се обявили против свалянето на държавния глава.
Своя подпис в подкрепа на президента Първанов сложи и пловдивският кмет Славчо Атанасов. Той спечели кметския мандат с подкрепата на ГЕРБ, но месеци по-късно вкара в управлението на града БСП.

„Недопустимо е такава ситуация, двете най-мощни институции да са в конфликт. Импийчмънт не се иска като да отидеш до хлебарницата да си купиш хляб. За да го поискаш, трябва президентът да е извършил държавна измяна”, коментира Славчо Атанасов.

Събирането на подписи продължава.