Довечера е Бъдни вечер и много хора ще пътуват и днес, за да посрещнат празника по родните си места. "Пътна полиция" предприема мерки за облекчаване на движението по празниците.

В дните с най-натоварен трафик е предвидено засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол в пътните участъци с интензивно движение.

Взети са мерки за облекчаване на движението по традиционно натоварените участъци от пътната мрежа. Ще има засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол на 30 декември - за посока "изход" от столицата и областните центрове, и на 27 декември и 3 януари - за "входа" на София.

БДЖ пусна допълнителни вагони заради големия брой пътуващи.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Нормален е трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове по границите на страната. 

От планинската спасителна служба предупреждават, че има опасност от снежни лавини във всички планински курорти. Причината е мекият и неутъпкан сняг. Най-опасни са улеите, където има навявания. Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на Планинската служба в Интернет, който виждате изписан на екрана.

Заледени участъци по пътищата има в областите София, Силистра, Плевен, Русе. Те се почистват и опесъчава. Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, в районите на "Мечи дол" и на "Козница", Белица-Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Мъгла с видимост до 100-150 м има в района на Банско.

Забранено е движението на камиони с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март. Забранено е и преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", по пътя Пещера-Батак-Доспат, Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Котел-Омуртаг, Сливен-Ичера и Сливен-Стара река .

Забранено за товарни автомобили е преминаването по пътя Радко Димитриево-Друмево. Задължително е пътуването с вериги на гумите в участъка Шипково-Рибарица.

Катастрофи през денонощието:

Двама души загинаха при катастрофи в страната през последното денонощие. Регистрираните тежки пътнотранспортни произшествия са 12. 17 души са ранените, като за живота на двама от тях има опасност.   

В София са станали 110 леки- и две тежки катастрофи, двама души са ранени.