20 души, деца и възрастни, пострадаха при инцидент в читалището на старозагорското село Сърнево. По време на коледния празник старият дървен под в съблекалнята пропада на 3 метра под земята. Ранените са откарани в болницата. Те са с различни травми.

Инцидентът е станал около 12 ч. в стая за преобличане до сцената на първия етаж в читалище "Съзнание". Изведнъж подът пропада. Най-вероятно дюшемето е прогнило, защото сградата е от 1927 година.

"В съблекалнята е имало много хора - 20 човека на веднъж. Тя е 5 на 4 метра дюшеме", каза кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев.

Няма тежко пострадали деца и възрастни. Три жени са с охлузни рани и болки в гърба и гърдите, едно дете е с охлузна рана, а друго е откарано в болница със съмнение за комоцио. За изваждането на пострадалите е мобилизирана спасителна група.

Ранените са настанени  в болницата в Раднево, където ще им бъдат направени допълнителни прегледи. Завеждащият на Спешния център към Многопрофилната болница в Стара Загора д-р Чавдар Попов, увери, че само една жена е пострадала по-сериозно, но няма опасност за живота й.

"Цяло щастие е, че след изпълненията на фолклорните състави е станало това нещо и то не се е осъществило на сцената, защото сцената също е с дюшеме, дървено", каза кметът Илчев.

Със заповед на кмета се забранява ползването на всички селски читалища в община Раднево. В първия работен ден след празниците комисия ще направи оценка за безопасността на културните центрове.