Заради несъобразена със зимната обстановка скорост в Русенска област станаха редица произшествия, за щастие без жертви и пострадали.

Въпреки проверките, по пътищата все още се движат автомобили с летни гуми.

На метри от тежката катастрофа която стана преди ден, при която загинаха трима младежи днес отново стана, макар и не тежко, пътно произшествие.

"Пред мене спират, в същото време и аз трябва да спра и усещам удар отзад и ето го резултата," заяви Цветомир, шофьор.  

"Турският автомобил който е причина за пътно-транспортното произшествие - вижте му гумите и ще разберете за какво става въпрос. Движим се в зимна обстановка - коя дата сме днес - той с летните гуми кара", заяви Минчо Минчев - директор на Областно пътно управление Русе.

За да може да се почисти снегът от 4 до 10.30 тази сутрин движението на товарни автомобили по пътя Русе - Велико Търново бе спряно.

Фирмата която подържа беленския участък на пътя е изчерпала ресурсите си, съобщи още директорът на пътното. Нямат сол, а пясък има за още само 24 часа.

Докато получат необходимите средства ще преустановят почистването на второкласните и третокласните пътища за да може да се подържа международният път.  

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира за повишено внимание в района на Самоков поради гъста мъгла. Видимостта там е ограничена до 30 м. Агенцията призовава водачите да шофират с повишено внимание и да се съобразяват със зимната пътната обстановка.