Голф-играчът Тайгър Уудс бе избран за спортист на десетилетието в авторитетната класация на "Associated Press".  Американецът е получил 56 от общо 142 гласа на спортни редактори.

"Единствената причина, поради която бих променил вота си е случващото се през последните дни. Дори то обаче не променя факта, че Тайгър е най-забележителната фигура в света на спорта от последните 10 години", каза редакторът на "Tusla World" Майк Стрейн.

Последните две седмици бяха едни от най-тежките за световния номер 1 в голфа. Името му бе свързвано по-скоро със скандалите около личния живот, а не с успехите му на игрището, след като Уудс катастрофира пред дома си. Случката се разигра след семеен скандал. Оттогава пък стана ясно, че голфърът е изневерявал сиситемно на съпругата си, като всеки ден излизат нови и нови разкрития по темата.

Изминалите десет години обаче бяха несравними по отношение на постиженията на Тайгър и нито един друг спортист не може да се похвали с подобни успехи. Той спечели 64 турнира, 12 от които от Големия шлем, вдигал е купа в ръцете си на всеки един континент, на който се играе професионално голф и има 56 титли от PGA Tour.

Втори в класацията остана легендарният колоездач Ланс Армстронг, а трети - тенисистът Роджър Федерер.