Двама души загинаха при тежка катастрофа тази сутрин по пътя Асеновград-Пловдив. Челно са се сблъскали лек автомобил и тир. На място са загинали 21-годишeн мъж и 33-годишна жена, които са пътували в колата.

Колата е смачкана и затова се наложи да я разреже авариен отряд. Причината за инцидента, по първоначалната информация, е несъобразена скорост на мокър участък от пътя. Шофьорът на тир-а е с леки наранявания, без опасност за живота.
 
"Колата е била само една на пътя и се е завъртяла, и се блъска челно в него. Той се е опитал да избяга вдясно, но"Голф"-а се е завъртял и директно в него. Цялата дясна страна на "Голф"-а е смачкана", коментира Христо Чолаков, командир на аварийния отряд.

От МВР предупредиха шофьорите за бъдат внимателни, защото заради мъгла е намалена видимостта на прохода "Шипка", автомагистрала "Хемус" от тунела "Витиня" до тунела "Топли дол", и в Ришкия проход.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в голямата част от страната са мокри, а по високите и усойни места - заледени и заснежени