Намерени бяха двамата туристи, които пострадаха на седловината Кончето в Пирин вчера. 22-годишните Ренета и Георги са открити днес в долината на река Влахи. Момичето е с травма на главата и е в шок. То се пренася на ръце, на носилка, към линейка в покрайнините на град Кресна. Възможно е тя да бъде докарана в болница в София.

Вчера цял ден спасители от Разлог и Банско търсиха младите алпинисти. Момичето е паднало от ръба на Кончето, а придружаващия я приятел е подал сигнал в планинската служба. Издирването започна вчера

"Времето беше много лошо, наложи се сутринта много рано пак да се излезе да ги търсим по Кончето, а те са излезли надолу по улеите към Влахинска река", каза Борис Мутафчиев, планински спасител.

Групата от над 20 планински спасители открива пострадалите туристи днес към 13 ч. Младежите имали палатка и два спални чувала. В момента, в който са открити, двамата са били заедно. Преди час спасителите заедно с пострадалите туристи стигнаха до местността Върбите над Кресна, от където ще бъдат транспортирани в болница.

Подобна спасителна операция струва хиляди левове, заради високо проходимите автомобили, необходими при издирването и скъпата екипировка, която трябва да се подменя. По повод този случай и започващия зимен сезон от община Банско и планинската спасителна служба отново предупреждават туристите да имат предвид и опасностите, които ги очакват на Пирин.