Планинските спасители са вече на около половин час път от мястото на инцидента в Пирин планина, където вчера е паднала и е пострадала тежко жена. Това съобщи по телефона за БТА дежурният в базата на Планинската спасителна служба в Банско, който е разговарял с колегите си, участници в спасителната акция.

Тя, както информираха от централата на ПСС, бе подновена тази сутрин в 6.30 часа с участието на 22 планински спасители от Разлог, Банско, София и Благоевград, които са тръгнали към района на ръба "Кончето" и едноименния заслон.

Днес времето е по-благоприятно и може да се стигне до мястото на злополуката, въпреки, че колегите трябва да пробиват партина в натрупалия се 50-60 сантиментра сняг, съобщиха от базата на ПСС - Банско.

Вчера, около 10.05 часа, в централата на ПСС е постъпил сигнал за пострадала туристка недалеч от ръба "Кончето" в Пирин. Обадил се е нейният спътник, който съобщил по телефона, че жената се е подхлъзнала по заледените скали и се е спряла около 200 м по-надолу с множество травми и е в тежко състояние. Мъжът е останал при нея. По-късно батерията на телефона му паднала и връзката с него е прекъсната.