Планинските спасители преустановиха издирването на жената, която е паднала от ръба на седловината "Кончето" в Пирин. Мъжът, който я придружавал и е подал сигнала също не е намерен. Част от спасителите се намират в хижа Яворов и очакват подкрепление от София, другите все още са в планината и заради виелицата и студа и самите те са в опасност.

Сигналът за падналата туристка е подаден тази сутрин. За инцидента сигнализирал придружаващият я мъж. Веднага след обаждането до Планинската служба, мобилният телефон на мъжа изключил и спасителите преустановили връзка с него.

Заради лошото време не е било възможно хеликоптер да се включи в издирването. 18 спасители тръгнали пеша към мястото, където се предполага, че е паднала жената. Момичето, по всяка вероятност студентка, е ранено в главата и й тече кръв. Това са успели да научат спасителите преди да загубят връзка с туристите.

Спасителите се надяват спътникът на пострадалата да е намерил подслон. Седловината "Кончето" е най-голямото предизвикателство в България за туристи, а и за алпинисти аматьори. Скалният ръб, дълъг около 150 метра, е седловина, свързваща пиринските върхове Бански суходол и Кутело II на 2800 м височина. Утре сутринта издирването на туристите ще продължи.