Няма пострадали пътници при пожара в експресния влак от София за Бургас, който пламна в движение тази вечер. Инцидентът стана около 18:30 часа в отсечката между гарите Кадиево и Стамболийски. 

Пътниците бяха евакуирани докато пожарникари се бореха с пламъците. Пожарът е тръгнал от електровоза и го е унищожил напълно.

"Запали се локомотивът, замириса на пушек, започнаха да ни евакуират, всички от първи вагон отидохме назад", разказва пътник.

"Дойдоха три линейки, персоналът се справи перфектно, чакаме да ни дръпнат", добави друг.
 
Четири пожарни автомобила  от Пловдив успяха да изгасят пламъците и не позволиха огънят да се прехвърли по останалите вагони. По първоначална информация повреда в трансформатора на електровоза е причинил пожара. Горяло е и машинно масло, което е обвило в гъсти облаци дим влака.

Повече от два часа пътниците не знаеха накъде ще потеглят и се обаждаха да успокоят близките си. След потушаването на огъня, резервен електровоз прикачи влаковата композиция и я изтегли на най-близката гара в Стамболийски.

Вече е възстановено движението на влаковете, след инцидента със запалилия се локомотив, но общо девет влака закъсняват, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.