Товарен самолет със зимбабвийска регистрация се разби при излитане в Шанхай; загинали са трима от седемчленния чуждестранен екипаж. Машината е била "Макдонел Дъглас". Товарният реактивен "МД-11" трябвало да излети за Бишкек, Киргизстан. При излитането му на борда избухнал пожар, в резултат на което самолетът рухнал на земята и се разцепил на две. По предварителна версия опашката му се ударила в земята, което може да е резултат от претоварване или пилотска грешка.

Тримата загинали са американски граждани, предаде Асошиейтед прес, като се позова на американското посолство в Китай.  Другите четирима души от екипажа са ранени. Един от тях също е американец, останалите са индонезиец, белгиец и зимбабвиец.

Шанхайската телевизия показа мъж в болнично легло, който благодари на персонала и властите. Според информацията той е 61-годишният американски помощник-пилот.

Машината се плъзгала близо 1 км по пистата, след което се ударила в летищен склад, който също се подпалил. Няма пострадали на земята. Загинали са трима от седемчленния чуждестранен екипаж. Националността им не се съобщава.

 Според агенция Синхуа над 30 международни полета са били отложени заради катастрофата, а около 4000 пътници са били блокирани в самолетите и чакалните на летището.