Двама полицаи загинаха по време на дежурство във врачанското село Хайредин. Според полицията има данни, че патрулът снощи е преследвал нарушители, но по неясни, засега, причини се е забил в къща в центъра на селото.

Инцидентът станал малко след полунощ. Служителка в близката бензиностанция забелязала патрулът да профучава с бясна скорост в опит да настигне движещ се пред него автомобил. Какво точно се е случило обаче, засега никой не може  да каже.

"По главната улица, която виждате нагоре, са много малко хората, които населяват къщите и те са повечето възрастни", разказва кметът на община Хайредин Радослав Стойков.

Със 140 километра в час полицейската кола се забива в необитаема къща. След зверския удар предницата на колата е напълно смачкана. Полицаят зад волана загива на място, а спътникът му - по-късно в Оряховската болница. Почернените семейства са в шок.

"От добро по-добро, нямам думи да говоря, не ме питайте, но за алкохол съм убедена, че не е употребил", каза Захарина Костова - леля на един от загиналите полицаи.

И в Хайредин познават загиналите като съвестни служители на реда, но имаше и такива, които бяха на обратното мнение.

"Необяснимо - и трагедия, и ужас за населението и всеки вика всичко ще се покрие, защото няма власт, няма полиция", казва Параскева Пандурска.

"Моето мнение е, че добре си вършат работата, друг е въпросът дали могат да покрият целия район. Друг е въпросът за общата престъпност в страната", каза кметът на Хайредин Радослав Стойков.