Под връх Ботев е открито тяло на жена, която по описания отговаря на издирваната от началото на миналата седмица туристка от Велико Търново. Това съобщи на БТА Христо Ненков, ръководител на планинския спасителен отряд в града.
    
Засипаното със сняг безжизнено тяло е било открито вчера сутринта от 30-годишния планински спасител Ясен Долчинков в трудно достъпен склон под старопланинския връх на около четири часа път от хижа "Васил Левски" над гр.Карлово.
    
Предполага се, че загиналата е Емилия Димитрова, учителка на 42 г. от природоматематическата гимназия във Велико Търново, която участвала в туристически семинар за учители, организиран от местното туристическо дружество "Трапезица-1902".
    
Жената беше в неизвестност от 8 ноември, когато напуснала хижата без телефон и екипировка. След като четиридневното издирване не даде резултат за района на инцидента отпътува група от 15 опитни планински спасители от Велико Търново.
    
Тялото на загиналата туристка ще бъде свалено с помощта на група от 12 планински спасители от Калофер. Заедно с тях към върха пътуват полицаи и следователи.
    
Предстоят процесуално - следствени действия, които категорично да потвърдят самоличността на загиналата и причините за нейната смърт, информираха от планинската служба.