40-годишен мъж загина след като се вряза с ТИР в жилищна сграда на изхода на Кюстендил. Живеещите в блока като по чудо не са пострадали. Това е 13-ият инцидент, при който товарен автомобил се блъска в тази сграда.

Инцидентът става около 17 ч., когато пътуващият от Гюешево ТИР се врязва в жилищна кооперация в Кюстендил. В следствие на удара мъжът загива, а част от сградата е силно разрушена.

"ТИР, натоварен с теракол, е изгубил управлението, прескочил е мантинелата и се е забил в основата на жилищна сграда, при което е настъпила смъртта на водача. Според първоначалния оглед най-вероятно това е техническа неизправност, която е настъпила по време на движението", каза комисар Георги Джоглев директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Шофьорът на ТИР-а е от Видин. Той и е бил нает от софийска фирма за превозване на строителните материали. Според живеещите в сградата, 40-годишният мъж не е единствената жертва на тази отсечка.

"12-13 случая тука вече, преди 5-6 години тук направо се откъсна кабината на един ТИР и се удари в същата кооперация, ама в долната част. Трябва да се извади движението извън населеното място", разказа Симеон Бижков, живеещ в сградата.

Малко преди удара шофьорът на ТИР-а е пуснал сигнални светлини, за да предупреди останалите участници в движението.