Петима са загинали при катастрофи през изминалото денонощие в страната, съобщи МВР.

Регистрирани са 29 тежки катастрофи; пострадалите са 27, като за живота на четирима от тях има опасност.

В София са станали 171 леки и седем тежки катастрофи, при които са загинали двама души и седем са били ранени.

Информация за пътната обстановка:

Въведено е ограничение на движението на превозни средства през проходите Превала, Рожен и Пампорово, на територията на ОПУ-Смолян. Това съобщиха от агенцията "Пътна инфраструктура".

Всички автомобили трябва задължително да бъдат с вериги.

От агенцията апелират водачите на МПС стриктно да спазват указанията на служителите на пътните управления и на пътната полиция. 

Паднало дърво на пътя в прохода "Шипка" е причина за образуването на колони от чакащи автомобили,  съобщиха от агенцията "Пътна инфраструктура". Екипи на пътно управление разчистват участъка.

Започнало е изваждането на преобърнат ТИР на пътя Русе-Велико Търново-Габрово, след разклона за завод "Ивайло". Движението се извършва без отбиване, с ограничение на скоростта и последователно пропускане в двете посоки.

От пътната агенция призовават всички водачи на МПС да се движат с повишено внимание при зимните условия, да се съобразяват с въведените ограничения на скоростта и да спазват пътните знаци и маркировката.

Забранява се преминаването на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Беклемето на път II-35 Троян-Кърнаре. Въведените временни ограничения се налагат поради влошаване на атмосферните условия. За всички останали участници в движението са задължителни веригите.

Поради гъста мъгла в прохода Троян-Кърнаре видимостта е до 50 метра.

Над 10 сантиметра е снежната покривка в участъка Пловдив-Гълъбово-Бяла черква. Екипите на областното пътно управление-Пловдив почистват и опесъчават заснежените места. Водачите на всички видове МПС задължително трябва да ползват вериги при преминаване в посочения участък. 
 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето