Трима миньори оцеляха след осем дни под земята. Те бяха затрупани заедно с още 24 техни колеги в мина в китайската провинция Шан Си на 17 октомври. Останалите успяха да се измъкнат от затрупаната галерия още тогава. Тримата намерели място с вода и свеж въздух, благодарение на което оцелели.

Колумбийски бунтовници избиха цял футболен отбор. Спортистите бяха отвлечени преди две седмици и телата им бяха открити в съседна Венецуела. Аматьорският колумбийски тим играел приятелски мач в съседен град във Венецуела. Партизаните преминали границата и отвлекли играчите по време на мача.

Десет от тях бяха открити с огнестрелни рани в главата на различни места във венецуелския пограничен щат Тачира. Оцелял е само един, който е тежко ранен и е в болница. В района са открити още пет трупа, които не могат да бъдат идентифицирани. Извършител на престъплението, най-вероятно, е левичарската Армия за национално освобождение.

Броят на жертвите на тежка железопътна катастрофа в Египет достигна 18. Двата влака се сблъскаха късно снощи край Гиза, на 50 километра южно от столицата Кайро. Машинистът на първата композиция спрял внезапно заради животно на релсите. Идващият няколко минути след него влак връхлетял с висока скорост. Двете композиции са дерайлирали. Броят на ранените е 39.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето