Пътните настилки в страната са мокри, дъжд превалява в много райони на страната.

Поради мъгла е намалена видимостта до 10 метра на прохода Шипка, а до 50 метра на автомагистрала "Хемус" между 22-ри и 33-ти километър, на автомагистрала "Тракия" при 25-ти километър, на прохода Превала и Пампорово. По пътя Варна – Бургас, в района на ресторант "Харамията" видимостта е до 50 метра на прохода Троян – Кърнаре и до 100-150 метра между Павел баня и Мъглиж и в района на Омуртаг и Антоново.

На прохода "Петрохан" няма ограничения за движението на товарни автомобили, при "Шипка" е забранено движението на камиони с тегло над 10 тона. Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица.

Движението при 63-ти километър на автомагистрала "Тракия" в посока София се извършва само в крайна лява лента, поради пропадане на пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.  

Ремонтни дейности се извършват по пътя Кюстендил - Дупница, Перник - София, Варна - Добрич, Монтана - Лом, Димитровград - Хасково, Рудозем - Смолян, Бързия – КПП Чапраза – Берковица - Монтана.

До 30 октомври ежедневно от 08.00 до 17.00 ч. се спира движението на пътни превозни средства по пътя Смолян - Средногорци, като са организирани обходни маршрути, а до 1 ноември е забранено движението на пътни превозни средства по пътя Дунавци – Арчар - Добри дол – Лом за времето от 08.00 до 22.00 ч.

През изминалото денонощие 24 души са ранени, а един е загинал при катастрофи, съобщиха от МВР. Двама души са с опасност за живота. В страната са станали 17 пътни инцидента.

В София е имало 4 тежки и 46 леки пътнотранспортни произшествия. Загинал е един човек, а четирима са ранени в катастрофите в столицата.  

Повече информация чуйте в прикачения файл.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето