Обществената неприемливост и общественото доверие към НЗОК е на най-ниско ниво. Народното събрание като изразител на общественото отношение и мнение не може да постави някаква различна оценка. Това каза в предаването "Тази сутрин" председателят на здравната комисия в парламента Лъчезар Иванов.

"Започваме конкретно с доклада. Този доклад, както ние многократно казахме, е изготвен копи-пейст на докладите, които бяха преди, по- предната година. Като там има направени корекции в цифри, което е напълно нормално", допълни още той.

"Не може един доклад, който трябва да покаже реалната оценка на работата на Здравноосигурителната каса, в рамките на 60 страници да бъдат описани неговите структури и органи как действат и какви са те. По-нататък в доклада никъде не виждаме нотки на критичност, самокритичност на това какви проблеми се поставят пред касата, какви проблеми са разрешени от касата", заяви още той. "В докладите от годините се констатират едни и съши проблеми, като всъщност не се визира изходът за решаване на тези проблеми".

Когато оценката на обществото е негативна, не можем да кажем, че ръководството има успехи. Считам, че д-р Румяна Тодорова, в последната година, мога да кажа, че започна да си върши работата, тя се учеше в движение. Кандидатурата на д-р Тодорова е една политическа кандидатура", каза още председателят на здравната комисия в парламента.

"Човек трябва да е пълен лаик и наивник, за да смята, че няма да бъда атакувана за това", каза от своя страна директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова. "Смятам, че мога да върша тази работа и смятам, че имам достатъчно познания и защото в годините съм показала, че мога да бъда добър ръководител", каза още тя.

Целия разговор чуйте в прикачения файл.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето