Четирима загинаха в тежка катастрофа на лек автомобил и пътнически автобус. Трагедията се разигра на пътя Шумен - Разград.

Първоначалните съмнения за самоличността на загиналите не се потвърдиха, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград, предаде БТА. След издирвателни действия е установено, че в автомобила са пътували жена на 23 години, двама мъже на 20 и на 26 години, като по-големият е бил чичо на по-младия, и 12-годишно момче.

По-рано днес бе съобщено, че загиналите са семейство родом от Кубрат, но живеещи в Русе. Самоличността на загиналите в колата беше установена  трудно, защото телата са премазани до неузнаваемост, обясни регионалният говорител на МВР Илияна Георгиева.


Около 10 ч. сутринта на права отсечка по пътя Шумен - Разград близо до разклона за Бели Лом се удрят челно автобус с 10 пътници и БМВ с великотърновска регистрация.

"Катастрофата е била причинена от неправилно изпреварване на БМВ-то", каза за bTV Ивайло Йовчев, временно изпълняващ длъжността директор на ОД на МВР – Разград.

"Изпреварва камиона, тира и излиза пред нас - директно пред автобуса и няма накъде вече и влиза челно под автобуса", разказва Хасан - вторият шофьор в автобуса.

При сблъсъка шофьора на автобуса изгубва управлението и влачи врязалото се под него БМВ около 50 метра надолу по пътя, след което влизат в крайпътната канавка. Шофьорът на автобуса е с множество фрактури. Леко пострадал е и стюарда.

С по-тежки наранявания са още двама пътници от автобуса. Те са настанени в Разградската болница. Автобусът е собственост на варненската фирма "Нишикли травел". Представител на фирмата пристигна на мястото на катастрофата.

"Значи нашият шофьор от 92 - 93 година работи по тази линия, по този път. Никакво нарушение няма. Едно чукване няма", беше категоричен Тимур Хаджиев - представител на фирмата – превозвач.

Заради инцидента днес повече от 4 часа движението по пътя бе затруднено.

Заради появилата се вече мъгла, особено в Североизточна България, движението днес беше силно затруднено. Имаше и малки пътни инциденти. Вече условията по пътищата са почти зимни - мокра настилка, на места със заледявания и гъсти мъгли.

Наши зрители ни изпратиха в рубриката "Аз, репортерът" видео от катастрофата, което можете да видите тук.


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето