Експерт на американски финансов институт е командирован в София за анализ на икономическата криза у нас. Тук обаче самият той изпада в криза. За перипетиите на експерта на българска земя разказва Милена Филчева.

Между срещите с правителството и бизнеса Любомир Митов отива на зъболекар в централен столичен квартал и пропада два метра под земята.

По една щастлива случайност излиза само със синини, скъсани коленни връзки и шина.

"Да ви кажа в момента, в който падах само си мислех, че няма да има кой да ме намери до сутринта в тази тъмница", сподели Любомир Митов.

Никой от живеещите в сградата не пожела да коментира защо мястото не е оградено, не е осветено и кой го стопанисва. Иначе зад кадър чухме, че почти всеки има по една история с опасното стълбище.

От другата страна на сградата опасността е ограничена. Поставен е парапет, но и там осветление няма.

"Сигурно на вас и на вашите зрители им е писнало да им казват как е по света, но
поне в Щатите има едно понятие "криминал неглиджънс" или "престъпна безотговорност". Това прилича тук на бягане с препятствия, това е яма, като американските за лов на бизони", допълни пострадалият мъж.

Той обаче няма да търси правата си пред съда. Стигнал до това заключение след няколко консултации с юристи.

"Никой не може да обясни точно на кого е отговорността - дали е на строителя, който вече сигурно го няма, дали е на общината, която не си е свършила работата, дали е на етажната собственост", обясни Любомир Митов.

Оказа се обаче, че законът все пак е предвидил действия, които биха могли да спасят следващия отишъл на зъболекар от посещение при ортопед.

"Новият закон за етажната собственост дава право на кметството, на кмета да издаде заповед за незабавен ремонт", заяви Стефка Джагарова.

Общинарите от район Красно село обещаха проверката да приключи до седмица. В случай, че  собствениците нямат пари за обезопасяването, разходите ще трябва да поеме общината.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето