Бившият съпруг на Спаска Митрова, Воислав Савич, даде за bTV първото си телевизионно интервю. Той нарече лъжа всичките й досегашни изказвания. Сподели, че е бил заплашван от близки на Митрова, но продължава да се грижи за дъщеря си. Въпреки уверенията, че детето е добре, Савич не позволи на екипа ни да види малката Сузана. Интервюто с Воислав Савич е на Иван Георгиев и оператора Иван Филчев.

"Лъжи има много. Ако вземем лъжата, че съм наркоман, алкохолик и побойник, ако вземем това, че Спаска е осъдена само заради това, че е българка, много са", казва бившият съпруг на Спаска Митрова и продължава: "Спаска Митрова е толкова българка, колкото аз съм чернокож. Не беше българка нито когато я взех, нито когато учеше. Не беше българка когато стана всичко с делата, не беше българка до времето, когато влезе в затвора".

"Проблемът не е от къде си или кой си - проблемът е какъв човек си и какъв родител си. Тук не става въпрос за това кой от къде е - това искам да кажа. Аз нямам нищо против България, нямам нищо против никой. А какво толкова има България против мен - не знам".

- В момента искам само да си върна дъщерята! Това ми е първото и основното – каза преди време Спаска. На въпрос къде е дъщеря й сега, тя отговаря - Не знам.

- Знаеше ли Спаска къде е детето, когато излезе от затвора – попитахме Савич.
- Когато излезе, да! Тя и докато беше вътре знаеше къде е. И в момента знае Спаска къде е детето! Детето не се крие! То е дете, не е предмет да се крие!
- Спаска потърсила ли те е откакто е изляза от затвора до сега?
- Не! Нито официално, нито неофициално.
- Тоест не е идвала да вижда детето?
- Не ме е търсила.

28-годишният Воислав Савич посреща екипа ни в родния си град Гевгелия. Въпреки че има диплома за машинен техник, в момента работи като строител. Твърди, че преди ефективната присъда, бившата му съпруга е осъждана два пъти условно по същото обвинение - не му позволявала да вижда 2-годишната им дъщеря Сузана.

- Спаска Митрова въобще не го спазваше това нещо.!
- Не ти даваше да видиш детето?
- Да, да! Всеки месец аз плащах издръжка. А тя не я водеше. Ако не бях плащал, аз щях да вляза в затвора. Малката, когато я взех на 30 юли от полицията, я взех по един памперс и с една блузка. В началото малката, когато я попитах какво иска да яде, тя ми каза - хляб и кетчуп!
- Хляб и кетчуп?
- Да! Сега малката знае да брои, знае песнички...

- Ако не съм я обичал, нямаше да се женя, това, което го направих, го направих от любов – казва Савич за брака си със Спаска. - Аз Спаска я знам цял живот. Тя учи с мен от първо отделение до четвъртата година в гимназията. Приятели бяхме. Спаска я знам от толкова висока! Седем години бяхме заедно преди да се вземем.

Въпреки дългата си връзка и въпреки факта, че Спаска е бременна преди сватбата, двамата нямат дори първа брачна нощ. Причината е, че съвместният им живот е рекордно кратък.

- Бяхме женени 6-7 часа. Тоест докато траеше сватбата?
- Как така?
- Не знам? В нито един момент не разбрах защо Спаска Митрова се раздели с мен. И до ден днешен нямам отговор.
- Ти и Спаска сте били женени само 6 часа?
- Да, да! В същия ден на сватбата Спаска напусна дома ми
- След сватбата?
- Облечена като булка! Невеста! Идват майка й и татко й, тя се преоблече в обикновени дрехи и... без "Чао"!
- Си тръгна?
- Да!
Воислав твърди, че насилието наистина преобладава в отношенията им. Според него обаче, жертвата не е Спаска Митрова, а самият той.

- Тя, с помощта на някои рекетьори, мафиоти, заплашваха ме... Сяда до теб, вади пищов, да ти обясня някои неща... Тя знае какво са ми казвали, много добре знае!
- Заплашваха те?
- Да! Да ми тежи - нищо не ми тежи! Моята съвест е чиста.

В момента в малкия македонския град Гевгелия е в ход ново съдебно дело. А Воислав обещава, че този път ще направи всичко възможно, за да спечели бащинските права над малката Сузана.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето