Държавният секретар на САЩ Колин Пауъл ще предостави утре в Съвета за сигурност спътникови снимки и прихванати разговори между иракски високопоставени лица. Това са част от американските доказателства, че Ирак разработва ядрено оръжие.
Възможно е Колин Пауъл да представи в Съвета за сигурност снимки на мобилни лаборатории за производството на биологическо оръжие.

Междувременно, в интервю за "Ройтерс", бивш високопоставен иракски учен, който сега живее в Канада, каза, че е невъзможно Ирак да притежава ядрено оръжие. Според него Съединените щати преувеличават потенциалната заплаха целенасочено. Д-р Имад Кадури е участвал в работата по иракската ядрена програма през 1968 г. и е бил част от екипа, опитал се да създаде ядрена бомба през 80-те години. Той посочи, че оръжейната програма на Ирак се е разпаднала след войната в Персийския залив. Невъзможно е тя да е била възстановена, добави той. Д-р Кадури определи като огромна дезинформация твърденията на американския президент Джордж Буш за съществуването на иракска ядрена програма.