Тежък пътен инцидент за щастие се размина без жертви. Джип с пътуващи в него младежи се удари с международния влак София - Солун край дупнишкото село Мурсалево.

Пътуващите във влака бяха извозени до Солун с друг локомотив, който също се повреди по пътя. Всичко приключи благополучно и следобяд пътуващите за Солун стигнаха целта си.

Международния влак за Солун тръгва от София по разписание - в 7.00 часа. Изведнъж, два часа по-късно, машинистът вижда джип, преминаващ през релсите. Няма време за реакция.

"Изведнъж на прелеза мина там някаква кола, подадохме сигнал "Внимание", обаче той толкова бързо мина и го ударихме. Той мина толкова бързо, че скоростта ни беше 80 километра", обясни машинистът Георги Генов.

По време на удара част от леката кола се врязва в предната част на локомотива. Въпреки тежката катастрофа пътуващите в джипа младежи получават само леки травми. Пътуващите във влака 18 пътници стават свидетели на инцидента.

Минават часове, преди да пристигне друг локомотив, който да извози хората, повечето от които гонят полети за гръцките острови. След като новият локомотив е закачен, влакът тръгва за Солун. Край Благоевград обаче и този локомотив се поврежда.

Развръзката настъпва минути преди 3 следобяд, когато повредата е отстранена и влакът се отправя към Гърция.

От БДЖ обясниха, че влакът се движи с общо закъснение от 353 минути. Престоят на композицията на мястото на катастрофата е бил 2 часа и половина. В Благоевград влакът е изчакал локомотив от Кулата, като разстоянието между Кулата и Благоевград е 90 километра, обясниха още от БДЖ.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето