Популярните фламенко танцьори Рохас и Родригес пристигат за грандиозен спектакъл на 21 декември в зала 1 на НДК. Освен с темпераментните си танци, двамата са известни като хореографи и основатели на Nuevo Ballet Espanol. Групата пристига ден преди шоуто, за да могат танцьорите да отпочинат добре преди спектакъла.

Както вече стана ясно, носителите на наградата "Най-добър фламенко танцьор" на Испания ще танцуват заедно с красавиците Пилар Гонзалес, Мария Лопес, Ракел Тамрит и Кристина Де Вега. Тъй като танцьорките трябва да бъдат в много добра форма, за тях алкохол и нездравословни храни са абсолютно табу. Те ще наблегнат на плодове, свежи салати и фрешове. За да си осигурят добра почивка преди шоуто, гримьорните на четирите грациозни дами ще бъдат заредени с арома масла, а самите те обгрижвани от професионални масажисти. За релаксиращата им обстановка организаторите ще украсят стаите с орхидеи.

"Спектакълът "Cambio de Tercio" е едно свежо пътешествие в 10 части през историята на танците, което ще зареди с празнично настроение зрителите”, казва Родригес за спектакъла.

Спектакълът е част от Новогодишния музикален фестивал на НДК. Той се организира от БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания. Билети се продават в мрежата на Ивентим – магазини Германос, Пикадили, Офис1 Суперстор, Мултирама и в билетния център на НДК.