Трима души загинаха, други двама пострадаха при катастрофа на пътя Шумен - Карнобат, до разклона на село Ивански. В друг район на страната - в Пловдив се запали камион с газови бутилки. Подробности за тежките инциденти в следващата хроника.

Водачът на лек автомобил Фолксваген голф със шуменска регистрация, жена и малко дете са загинали на място, след като автомобилът им се врязал челно в товарен автомобил Шкода.

Загиналият предприел неправилно изпреварване на лек автомобил като при маневрата двата автомобила се сблъскват. Изпреварваната кола се ударила в ремаркето на камиона Пострадали са 33-годишният водач и неговият син, които са откарани в болницата в Шумен.

Камион, превозващ газови бутилки, се запали днес по обяд в Пловдив.


При инцидента експлодираха над 30 газови бутилки, пълни с пропан-бутан, шофьорът на автомобила е приет в болница с тежки изгаряния по цялото тяло заради опита му да овладее сам ситуацията.

Инцидентът стана на метри от складова база за мазут. Парчета от взривените газови бутилки са хвърчали на всички страни, по чудо не се е стигнало до взривяване на петролни продукти. Предполага се, че причината за пожара е запалване на шофьорската кабина.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето