"Оцелели рими" е втората книга на преподавателя в катедра Културология при Философски факултет на Софийския университет Димитър Зашев.

Много емоционална, някои определят книгата му като закъсняла заради пристрастието й към лексиката на българския романтизъм и символизъм.

В своите четири цикъла - "Загадка", "Самота и тишина", "Литургично" и "Устременост", стихосбирката съдържа най-различни по звучене творби – от младежки опити до поезия на равносметката. Темите са любовта, скритите философски послания на природата, етическите прозрения на интелектуалеца.

Димитър Зашев е автор на философската книга "Естетически отклонения". Като доцент по философия той е известен със своите авторски текстове и със забележителните си преводи на "Битие и време" на Хайдегер и "Хаос и форми" на Дьорд Лукач.

Зашев обаче обогатява българския език не само с със своите точни и оригинални философски термини. Както сам казва, той се занимава "ексклузивно" с поезия и  за него тя е на първо място. След първата му стихосбирка "Лèта и цвят" (2003) читателите вече могат да намерят и втората от издателство "Алтера".

 

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo