Русия е за твърди международни действия против разпространяването на оръжията за масова поразяване. Външното министерство в Москва обяви, че Москва ще изслуша с внимание новата информация, която Вашингтон ще представи на Съвета за сигурност, както обеща президентът Буш в речта си за състоянието на съюза.

Речта получи положителен отзвук в Австралия и Южна Корея.

Други страни на азиатския континент се опасяват, че реториката на американския президент води недвусмислено към война срещу Ирак.

Австралийският министър-председател Джон Хауърд приветства съобщението, че държавният секретар на Съединените щати ще представи на 5 февруари допълнителна информация от разузнаването за иракската оръжейна програма. Засега няма официална реация от Южна Корея, но представител на министерството на външните работи в Сеул изрази задоволство от забележките на президента Буш за Северна Корея. Те били балансирани и въздържани.

За други в Азиатско-Тихоокеанския регион коментарите на Буш имали за цел да опишат като неизбежна военната операция срещу Ирак. Според говорител на президента на Филипините Глория Аройо, очевидно е, че ще има война в Персийския залив, въпреки обещанията на американския президент да се продължат консултациите в ООН. Манила щяла да подкрепи решение на Съвета за сигурност за Ирак.