1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

Страните от Г-20 продължават експанзивната фискална и валутна политика

БГ Бизнес
 

На срещата си в Лондон днес те се разбраха и за приемане на световни стандарти, ограничаващи възнагражденията на банкерите

Страните от Г-20 решиха се споразумяха да продължат финансирането на световната икономика, въпреки признаците за възстановяване, както и значително да се увеличи ролята на нововъзникващите пазарни икономики.

Това стана на среща в Лондон на министрите на финансите и директорите на централни банки на двайсетте индустриално най-развити страни и нововъзникващите пазарни икономики.

Тя имаше за цел да подготви срещата на върха на Г-20, която ще се проведе на 24 и 25 септември в американския град Питсбърг.

Участниците в срещата се обединиха около идеята за приемане на световни стандарти за възнагражденията на банкерите. Те трябва да поощряват стратегии, които гарантират успех в дългосрочен план, отколкото рискованите краткосрочни операции. Този подход беше предпочетен пред алтернативата да се постави таван на възнагражденията.

Предлага се още при постигане на лоши резултати бонусите да се връщат. Друга мярка е да не се изплащат в брой, а в акции, за да се обвърже печалбата на индивидуалния служител с тази на фирмата. На срещата бе обсъдено още страните с бурно развиваща се икономика, като Китай и Индия, да получат "значително" по-голяма роля на световната сцена. Т

Тези предложения ще бъдет обсъдени и гласувани от лидерите на Г-20 на срещата им в Питсбърг. Всяка държава обаче самостоятелно ще реши дали да ги приложи.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 


Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии