Саддам Хюсеин е наредил да бъде убит всеки учен или специалист, който сътрудничи на инспекторите на ООН. Това заяви американският заместник-министър на отбраната Пол Улфовиц.

Канада изненадващо зае позицията на Берлин и Париж и декларира, че засега няма основания да се предприемат военни действия срещу Ирак.

Съседните на Ирак страни настояват режимът на Саддам Хюсеин да изпълни всички искания на ООН, за да не се стигне до война. В Истанбул се събраха външните министри на шест страни от региона. Първият дипломат на Йордания заяви, че ако Багдад не сътрудничи напълно на инспекторите, войната ще бъде неизбежна, а това ще бъде най-лошия вариант и за всички съседни на Ирак страни. Съседите се опасяват също, че един конфликт ще доведе до разцепването на Ирак на няколко етнически държави.

Турската полиция задържа двадесетина демонстранти пред хотела, които протестираха против войната срещу Ирак.

Междувременно днес избухна нов скандал между Багдад и комисията на ООН. Имамът на една от най-големите джамии в столицата обвини инспекторите, че са проверявали храма. Говорител на инспекторите уточни, че няколко души от екипа на ООН посетили джамията от любопитство, като туристи, но не са извършвали проверка.