Капитан Америка успя да измести Хари Потър от челното място в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

Новият холивудски блокбастър "Капитан Америка: Първият отмъстител" с участието на Крис Еванс в образа на патриотичния супергерой зае първото място в класацията с приходи от 65,8 милиона от продажбата на билети през уикенда.

Магията на Хари Потър обаче все още е силна - осмият и последен филм за приключенията му "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" събра 48 милиона долара през втория си уикенд на екран, достатъчни за второто място в бокс-офиса.

На трета позиция е романтичната комедия "Приятели с привилегии", а на четвърта "Трансформърс 3: Тъмната страна на Луната ". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда възлизат съответно на 18,5 милиона долара и 12 милиона долара.

Петото място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема лентата "Шефове гадняри". За филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети за 11,7 милиона долара.