Наблюдаващият случая прокурор Ангел Илиев огласи основните мотиви за становището на прокуратурата. Той посочи, че от Агенцията за приватизация, Министерството на отбраната, МВР са дошли още материали и че са налице периметри за подобряване финансовите параметри на сделката. Илиев смята, че на този етап няма опасност за престъпление.

В началото на декември 2002 година Върховната касационна прокуратура спря сделката по сигнал на ОДС. До миналата седмица в обвинението бяха събрани всички писменни данни по случая с БТК. Тогава заместник-главният прокурор Христо Манчев каза, че ако има недоволна страна от предстоящото решение на прокуратурата, сделката за телекома може да се обжалва и пред главния прокурор.

Компанията "Вива Венчърс" е доволна от решението на Върховната касационна прокуратура и от възможността да продължи преговорите за приватизацията на БТК с представителите на българската държава. Това се казва в прессъобщение на компанията. В документа "Вива Венчърс" определя решението като положителен знак към чуждите инвеститори, които възнамеряват да дойдат в България. Преговарящият екип от страна на "Вива Венчърс" ще уточни следващите стъпки на процеса с екипа на Агенцията за приватизация, пише още в съобщението.