Падналата късно снощи градушка и пороят запушиха  на няколко места канализацията по околовръстното шосе край пловдивския жилищен район "Тракия". По данни на института по хидрология и метеорология през нощта в Пловдив са паднали 54 литра вода на квадратен метър.

На общо шест сигнала за отводняване на обекти са се отзовали през нощта пловдивските огнеборци. Сред наводнените обекти са спортна зала и печатница. Тази сутрин околовръстното шосе беше все още затворено заради 30-сантиметровия разлив в района на 106-ти блок. Екип на пожарната, изпратен на място, отводняваше пътното платно.

Седем жилищни сгради, сред които блокове в "Тракия" и къщи в Садово са отводнявали през нощта пловдивските пожарникари заради обилното количество дъжд, паднало през последното денонощие. Няма пострадали хора, не са нанесени и сериозни материални щети.

До 20:00 часа снощи количеството на падналия дъжд в Пловдив е било 33 литра на кв. метър, като до 03:00 часа тази сутрин то се е увеличило до 54 литра на кв. метър. Значително е количеството дъжд, което се е изляло в Пазарджишко. Паднала е и градушка.

Екипите на Гражданска защита са отводнили четири къщи в село Добровница, Община Пазарджик. Без вода от снощи са централната част и няколко района на Пазарджик. Снощи с прекъснато електрозахранване са били много сгради и домакинства.