"Бойко Борисов на прави коалиция с партия "Атака", в момента той получава подкрепа от нашата парламентарна група, получава тези гласове, които са нужни, за да бъде избран кабинета, за да започне своята работа и в това отношение ние нямаме никакво колебание", заяви Волен Сидеров, лидерът на "Атака", за предаването "Тази сутрин".   

"Поддържането на новото правителство е държавническо поведение, и то трябва да бъде водещо",каза още той.
     
В същия разговор Яне Янев, лидер на РЗС, заяви, че по време на своето управление Иван Костов е знаел, че депутати от неговата парламентарна група са били сътрудници на Държавна сигурност, но ги е прикривал.
     
"Търси се индулгенция за замазване корупцията около ДПС", каза Сидеров, а Яне Янев посочи, че индулгенцията идва от много високо ниво.
     
Вилфрид Мартенс, президент на Европейската народна партия, в телефонно обаждане заяви, че изборът на премиера Борисов да направи кабинет само с хора от ГЕРБ е негов политически избор. Сега е изключително важно да се подкрепя неговото правителство, за да се работи за възстановяване на доверието на Европейския съюз. Всички партии в България, членове на ЕНП, ще подкрепят бъдещото правителство в неговите действия, каза още Мартенс.

 

Повече вж. на Izbori.btv.bg