През нощта с умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен вятър ще нахлува хладен въздух, който до сутринта ще обхване по-голямата част от страната. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Северна България ще превали дъжд, придружен от гръмотевици.   

Утре ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен вятър от северната четвърт. Времето ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над източните райони, където на отделни места, в часовете преди пладне ще превали слаб дъжд, придружен от гръмотевици.

Температурите ще се понижат чувствително, с 10-13 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 25 и 30 градуса, по долното течение на река Струма до 32-33 градуса. В района на София максималната температура ще е 25-26 градуса.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се повишава.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 20, на 2000 метра - около 12 градуса.   

Над Черноморието ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места, главно преди пладне ще превали и прегърми. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха 26-28 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето